EFApp + EVApp

Conversation Cards Executive Functions Progressive Web App

We bedachten de Gesprekskaarten Executieve Functies voor coaches en leerkrachten, om in gesprek te gaan met kinderen en hun hulpvraag te ontdekken.

We hebben nu ook een app (EFApp) ontwikkeld, die we wereldwijd gaan uitrollen. Alle gesprekskaarten en interventiekaarten Executieve Functies zijn vertaald in 18 Europese talen, met verschillende schooltypes. Een voordeel van EFApp is dat de scores automatisch worden bijgehouden. En je smartphone neem je sneller mee dan alle kaartensets. Wie weet ons nog meer voordelen te vertellen? We zijn erg benieuwd. ↪

Executieve Functies heb je nodig hebt om te slagen in het leven op school, op het werk, in relatie tot anderen. EFApp geeft je de gespreksonderwerpen, voor kinderen in elk schooltype.

Conversation Cards Executive Functions Progressive Web AppConversation Cards Executive Functions Progressive Web App Conversation Cards Executive Functions Progressive Web App Conversation Cards Executive Functions Progressive Web App Conversation Cards Executive Functions Progressive Web App Conversation Cards Executive Functions Progressive Web App

 


De Conversation Cards Executive Functions Progressive Web App omvat alle 11 Executieve Functies. Voor elk schooltype zijn er veel stellingen en interventies die je kunt bespreken. Door de scores bij te houden, krijgen zowel de leerling als jij een goed inzicht in naleving en de uitdagingen die er nog zijn.

Vanaf 1 juli 2022 is de internationale editie van EFApp te koop. Hiermee kun je alle schooltypen, alle talen en alle filters kiezen, je ziet alle stellingen en interventies (niet slechts twee), je kunt scores bijhouden voor al je leerlingen en je hebt voor altijd toegang tot alle toekomstige updates. 

In EFApp zijn de drie sets Gesprekskaarten Executieve Functies (basisonderwijs, voortgezet onderwijs en praktijkonderwijs) en de set Interventiekaarten Executieve Vaardigheden van Leren Leren Nederland verzameld.

Deze app is bedoeld om alle kinderen in de wereld vooruit te helpen met executieve vaardigheden. We willen alle kinderen en hun leerkrachten vertrouwd maken met executieve functies en hen helpen deze toe te passen in hun onderwijs, sociale en persoonlijke leven. 

Voor EFApp en onze toekomstige online publicaties kiezen we voor PWA-architectuur omdat we denken dat dat de weg vooruit is voor internet en bruikbaarheid. (Steve Jobs dacht dat ook. ↪) We gebruiken Ubuntu als font, server en filosofie.

Probeer het nu uit op https://lerenlerenint.net ↪

Je kan EFApp + EVApp ook vinden op Google Play ↪.

Lees ook dit artikel over 11 kleuren ↪.

 

2023-12-10 Persbericht

We introduceren onze tweede app:

EVApp, Conversation Cards Ethics & Values Progressive Web App International Edition.

Ook deze app is geschikt voor alle devices, mobiel en in de klas op digiboard en tablets. In 24 talen kunnen leerkrachten aandacht besteden aan menselijke waarden en ethiek. Net als de 11 executieve functies zijn er ook 11 universele ethische denk- en gedragsvaardigheden:

 • Eerlijkheid - Waarheidsgetrouw en betrouwbaar zijn.
 • Rechtvaardigheid - Iedereen gelijk en met respect behandelen.
 • Compassie - Empathie voelen voor anderen en hen willen helpen.
 • Gerechtigheid - Handhaven wat juist en eerlijk is, zelfs als het moeilijk is.
 • Doorzettingsvermogen - Nooit je doelen opgeven, zelfs als het moeilijk is.
 • Veerkracht - Uitdagingen overwinnen en herstellen van tegenslagen.
 • Verantwoordelijkheid - Verantwoordelijkheid nemen voor je acties en de gevolgen ervan.
 • Vriendelijkheid - Anderen vriendelijk en attent behandelen.
 • Nederigheid - Je eigen beperkingen erkennen en openstaan om van anderen te leren.
 • Optimisme - Het goede in de wereld zien en geloven dat dingen beter zullen worden.
 • Dankbaarheid - De goede dingen in je leven waarderen en je waardering tonen aan anderen.

EVApp

Het een grapje, 'next generation' maar wij denken dat we echt in de wereld meer ethiek onderwijs nodig hebben.

Praat met ze over hun wereld, en geef ze universele vaardigheden. The future is for kids!