EGDPR

Vanaf 25 mei 2018 moet elk bedrijf dat met Europese klanten omgaat, voldoen aan de nieuwe Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming of kortweg GDPR.

Eenvoudig gezegd:

 • Geldt voor persoonsgegevens - alle gegevens die betrekking hebben op of kunnen worden gebruikt om een ​​persoon op welke manier dan ook te identificeren
 • Bepaalt wat er met persoonlijke informatie kan worden gedaan.
 • Vereist dat toestemming wordt gegeven of dat er een goede reden is om persoonlijke informatie te verwerken of op te slaan.
 • Geeft een persoon het recht om te weten welke informatie over hem of haar wordt bewaard.
 • Staat toe dat een persoon om informatie over hen vraagt, wordt gewist en dat ze worden 'vergeten' - tenzij er een reden is om dit niet te doen - bijv. een leningsrekening.
 • Zorgt ervoor dat persoonlijke informatie goed wordt beschermd.
 • In nieuwe systemen moet bescherming zijn ingebouwd (Privacy by Design).
 • Toegang tot gegevens wordt strikt gecontroleerd en wordt alleen gegeven wanneer dat nodig is (privacy standaard).
 • Als gegevens verloren gaan, worden gestolen of zonder toestemming worden benaderd, moeten de autoriteiten op de hoogte worden gebracht en mogelijk moeten ook de personen tot wie de gegevens zijn geraadpleegd, worden geïnformeerd.
 • Gegevens kunnen niet worden gebruikt voor iets anders dan de reden die is opgegeven bij het verzamelen.
 • Gegevens worden veilig verwijderd nadat ze niet langer nodig zijn.
 • Staat de nationale autoriteiten toe boetes op te leggen aan bedrijven die de verordening overtreden. Deze boetes kunnen oplopen tot € 20 miljoen of 4% van de wereldwijde omzet van de onderneming - afhankelijk van welke hoger is.

Welke informatie houd je van mij bij?
Wanneer u een van de formulieren op deze website gebruikt om contact met ons op te nemen of ons andere informatie te sturen, houden we deze formulierverzendingen bij in onze beveiligde online database en in onze e-mailinbox.

We kunnen uw persoonlijke gegevens verzamelen als naam, e-mail en alle andere informatie die u ons hebt gestuurd door een formulier op deze website te gebruiken of door een directe e-maillink op andere offline manieren te gebruiken, zoals een Excel-spreadsheet of een op maat gemaakte database.


Waarom bewaar je mijn persoonlijke gegevens?

We houden uw persoonlijke gegevens bij om u nu of in de toekomst te kunnen contacteren. We nemen alleen contact met u op met betrekking tot uw oorspronkelijke verzoek. We zullen uw persoonlijke gegevens niet gebruiken voor andere doeleinden, zoals nieuwsbrieven (tenzij u ons dit uitdrukkelijk hebt verteld) of uw persoonlijke gegevens verkopen / geven aan derden.

Wie heeft eer toegang tot mijn persoonlijke gegevens?
Iedereen die bij DBB werkt, heeft toegang tot uw persoonsgegevens.

Wat gebeurd er in het geval van eeen gegevens lek?
In het onwaarschijnlijke geval dat uw gegevens verloren gaan, worden gestolen of zonder toestemming worden geopend, worden u en de commissaris voor gegevensbescherming binnen 72 uur op de hoogte gebracht.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens controleren?
Gebruik het onderstaande formulier om de exacte informatie te zien die we over u hebben en we sturen u een kopie van alle gegevens die we in onze database hebben opgeslagen. U kunt het formulier ook gebruiken om ons te verzoeken uw gegevens volledig uit onze database te verwijderen.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens beheren?
Om de exacte informatie te zien die we over u hebben, gebruikt u het formulier en sturen we u een kopie van alle gegevens die we in onze database hebben opgeslagen. U kunt het formulier ook gebruiken om ons te verzoeken uw gegevens volledig uit onze database te verwijderen. Houd er rekening mee dat we u mogelijk vragen uw identiteit te verifiëren voordat we u uw persoonlijke gegevens sturen.

Geef ons het e-mailadres dat u heeft gebruikt om u te registreren / neem contact met ons op. We kunnen uw gegevens niet verwijderen of u een kopie van uw gegevens sturen als we niet exact hetzelfde e-mailadres hebben.

Vermeld in uw bericht:

- Stuur mij een kopie van alle informatie die u over mij bewaart.
- Verwijder alle informatie die je over me hebt.
- Of allebei.

Aanvraag formulier