Reminders Executieve Vaardigheden - Docenten

bundel 1 reminder

Een praktische tool vol met reminders (geheugensteuntjes) om de leerlingen, en misschien wel jezelf, te ondersteunen in de ontwikkeling van hun executieve vaardigheden.

Zoals je waarschijnlijk weet kun jij jouw leerlingen tijdens alle (les)situaties ondersteunen in de ontwikkeling van hun executieve vaardigheden (EV).
Nu heb je misschien het idee dat het aandacht besteden aan de ontwikkeling van de EV ‘erbij’ komt, maar dat is nu juist niet de bedoeling van de Reminders. Het woord ‘reminders’ zegt het al: Je weet het vaak wel, maar bent je er niet (meer) van bewust.
Door voor een bepaalde periode voor jezelf te bepalen op welke reminder je de focus legt tijdens jouw lessen, ben je bewust aan het werk jouw leerlingen te helpen. Zo simpel kan het zijn.

Voor iedere executieve functie (EF) hebben we reminders voor jou bij elkaar gezet. Het kan zijn dat je eenzelfde reminder bij meerdere EF’s tegenkomt. Dit klopt! Je oefent er namelijk altijd meerdere.

 De bedoeling van de Reminders is dat je er één (of meer) gedurende een door jou bepaalde periode voor jezelf centraal zet. Tijdens deze periode let jij tijdens het geven van je (mentor)les bewust op de pedagogische, didactische of psychologische aanpak van de gekozen reminder(s).

Bij een aantal reminders vind je een uitgebreide uitleg in het document die je digitaal in je bestelling krijgt. Het biedt extra inzichten en praktische toepassingen voor specifieke reminders, zodat je ze optimaal kunt benutten tijdens jouw les en zodoende jouw leerlingen (weer) een stapje verder helpt in hun ontwikkeling.

Deze 4 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

SKJ geregistreerd - 12 punten
Word de Specialist Executieve Functies en Vaardigheden in jouw school of praktijk.
€1.443,00
Deze set bevat 121 kaarten met interventies, per executieve functie een categoriekaart en een uitgebreide handleiding.
€49,95
De Kopieermap is in herdruk. Verwachte levering is eind oktober 2023. De kopieermap bestaat uit vijf delen 1. De zeer uitgebreide handleiding; 2. Bijlagen; 3. Werkvormen; 4. Kopieerbladen; 5. Kopieerbladen-extra.
€139,95